محققان و پزشکان به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی، کیفیت پایین آورنده کلسترول و سایر فواید سلامتی احتمالی مانند سرطان، دیابت و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، علاقه فزاینده ای به مواد شیمیایی گیاهی دارند.
کاروتنوئیدها، پلی فنول ها، ایزوفلاون ها، لیگنین ها، تانن ها و استرول ها برخی از اجزای زیست فعال موجود در میوه خرما پیارم الماس نشان هستند.
با این حال، هنوز تحقیقات کمی در مورد شناسایی، خصوصیات و تعیین کمیت مواد شیمیایی گیاهی در انواع مختلف خرما در مراحل مختلف رسیدن میوه وجود دارد.
مقدار و محتوای فیتوکمیکال های موجود در میوه خرما بسته به نوع خرما، مرحله بلوغ، ذخیره سازی، پردازش پس از برداشت، هیدراتاسیون، تنظیمات تحلیلی و منشاء جغرافیایی خرما بسیار متفاوت است.
درختان خرما در 5000 سال گذشته در بدترین شرایط آب و هوایی به مردم به عنوان منبع انرژی، امنیت غذایی و میوه های سالم غذا می دهند. در زیر به برخی از فواید میوه خرما برای سلامتی اشاره شده است. نرم، آسان
گوشت هضم شده و کربوهیدرات های ساده مانند فروکتوز و دکستروز خرمای تازه را تشکیل می دهند.
در صورت مصرف، آنها به سرعت انرژی را دوباره پر می کنند و بدن را تقویت می کنند. تانن ها، نوعی آنتی اکسیدان پلی فنولیک فلاونوئیدی تقویت کننده سلامت، دارای اثرات ضد عفونی، ضد التهابی و ضد خونریزی (جلوگیری از خونریزی آسان) هستند.
فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی مانند بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین می توانند از سلول ها و سایر ساختارهای بیولوژیکی در برابر اثرات مضر رادیکال های بدون اکسیژن محافظت کنند.
در نتیجه، گزارش شده است که مصرف خرما در برابر بدخیمی های روده بزرگ، پروستات، سینه، آندومتر، ریه و پانکراس محافظت می کند.
Zea-xanthin در برابر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن، که در بین افراد مسن شایع است، محافظت می کند.