کود، اگرچه یکی از ضروری ترین نهاده ها برای افزایش تولید کشاورزی است، اما عامل اصلی انتشار اکسید نیتروژن از کشاورزی است که به طور قابل توجهی در گرم شدن زمین نقش دارد.
بنابراین، درک عوامل مؤثر بر استفاده کشاورزان از کود شیمیایی سفید برای توسعه استراتژی هایی برای بهبود استفاده کارآمد از کود و به حداقل رساندن اثرات منفی آن بسیار مهم است.
این مطالعه با استفاده از دادههای ۲۵۲۸ خانوار در سرتاسر دشتهای هند-گنگتیک در هند، نپال و بنگلادش، عوامل مؤثر بر استفاده کشاورزان از کودهای آلی و معدنی برای دو مهمترین محصول غلات برنج و گندم را بررسی میکند.
این محصولات با هم، بخش عمده ای از کالری مصرف شده در منطقه را تامین می کنند. از آنجایی که کود نیتروژن منبع اصلی گرمایش جهانی و سایر اثرات زیست محیطی است، ما همچنین عوامل مؤثر در استفاده بیش از حد از آن را بررسی می کنیم.
ما از مدلهای رگرسیون چندگانه برای درک عوامل مؤثر بر استفاده از کود جامد کشاورزی، مدلهای هکمن برای درک احتمال و شدت استفاده از کود آلی و یک مدل پروبیت برای بررسی استفاده بیش از حد از کود N استفاده کردیم.
نتایج ما نشان می دهد که عوامل مختلف اجتماعی-اقتصادی و جغرافیایی بر استفاده از کودهای آلی و معدنی در برنج و گندم تأثیر می گذارد. در سراسر سایت های مورد مطالعه، استفاده بیش از حد از کود N در هاریانا بالاترین و در نپال کمترین است.
در تمام نقاط، کشاورزان کاهش مصرف کود شیمیایی اوره سفید را گزارش کردند که همراه با عدم آگاهی از اصول مدیریت مناسب کود است که می تواند اثرات خارجی محیطی را محدود کند.
برنامههای آموزشی با تأکید بر اقداماتی برای بهبود کارایی مصرف مواد مغذی و کاهش اثرات خارجی منفی استفاده بیش از حد از کود سولفات آمونیوم ازبکستان برای رفع این مشکلات پیشنهاد شدهاند.
دستیابی به امنیت غذایی، رسیدگی به تغییرات آب و هوایی، و توقف تخریب منابع طبیعی و محیطی از جمله چالشهای کلیدی بخش کشاورزی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و توافق پاریس برای محدود کردن افزایش دمای جهانی به زیر 2 درجه سانتیگراد است.
- منابع:
- تبلیغات: